Menu
Incl. btw Excl. btw
EUR

CO2 Brandblussers

De CO2 blusser, ook wel koolzuurblusser, is een speciale brandblusser die geschikt is voor vloeistofbranden én branden met apparaten die onder spanning staan.

3 Producten
Toon:
MAISKA CO2 brandblusser 5 KG
-23%
CO2 brandblusser 5 KG
Een blusser geschikt voor kantoren, voorkomt nevenschade. Een direct gekeurde br...
MAISKA CO2 brandblusser 2 KG
-30%
CO2 brandblusser 2 KG
Een direct gekeurde brandblusser conform veiligheidsnorm EN-3. Voorkomt nevensch...
Pictogram gebruiksaanwijzing CO2- Koolzuursneeuw (zelfklevend)
Pictogram gebruiksaanwijzing CO2- Koolzuursneeuw (zelfklevend)
Gebruiksaanwijzing bij de blusser. Onmisbaar in ieder gebouw.
Toon 1 - 3 van 3
CO2 Brandblussers

Wat is een CO2 blusser?

De CO2 blusser, ook wel koolzuurblusser, is een speciale brandblusser die geschikt is voor vloeistofbranden én branden met apparaten die onder spanning staan. Wij adviseren deze blusser in hoogwaardige technische ruimtes zoals serverruimtes. Een CO2 blusser neemt tijdelijk de zuurstof rond een brand weg. Vandaar dat het een CO2 blusser wordt genoemd. CO2 blussers zijn leverbaar in 2kg en 5kg uitvoering. Naast de hoge bluskracht is deze blusser bijzonder geschikt voor situaties waarbij nevenschade tot een minimum beperkt dient worden.

Wanneer heb ik een CO2 blusser nodig?

Een CO2 brandblusser wordt in de meeste gevallen gebruikt bij branden met apparaten die onder spanning staan. Een CO2 blusser neemt de zuurstof rondom een brand weg door het gas dat in deze blusser zit. Dit verstikt het zuurstof. Zo dooft het vuur. Daarnaast laat een CO2 blusser, net als een schuimblusser, geen nevenschade achter. Door de geringe nevenschade is de CO2 blusser ideaal voor bijvoorbeeld een serverruimte.

Let op: doordat de blusser alle zuurstof verdrijft is het levensgevaarlijk om een Co2 blusser te gebruiken in kleine ruimtes waarin mensen aanwezig zijn.

Voor algemene brandveiligheid kan het beste gebruik worden gemaakt van een schuimblusser of poederblusser. Schuimblussers zijn geschikt in ‘alledaagse’ binnenlocaties. Denk aan een kantoor, winkel of productiepand. Poederblussers zijn het meest geschikt voor buitenlocaties, mede omdat ze vorstbestendig zijn.

Hoe gebruik ik een CO2 blusser?

Het gebruik van iedere brandblusser werkt hetzelfde, zo ook bij CO2 blussers. Begin met het verwijderen van de verzegelde borgpen. Na het verwijderen van de borgpen dien je de slangkop op het te doven vuur te richten en de knijpkraan in te knijpen. Let op: bij een CO2 blusser mag je de spuitmond niet aanraken! Waarom niet? Het gas in de brandblusser kan namelijk dalen tot een temperatuur van -80°C. Een CO2 brandblusser is vorstbestendig. Dus ook toe te passen in ruimtes waar de temperatuur daalt tot het vriespunt.

Wat is de blustijd van een CO2 brandblusser?

Dat ligt aan het type CO2 brandblusser. Dit is afhankelijk van het risiconiveau van de locatie waar het blusmiddel zich bevindt. Hoe hoger het blusvermogen, hoe meer effect de brandblusser heeft én hoe langer u kunt blussen.

Meer informatie

Wil je meer weten over CO2 blussers of heb je een vraag over de aankoop van een CO2 blusser? Wij helpen je graag! Start rechts onderin de chat of stuur een mailtje naar [email protected].

Merken
Type
Temperatuur
Brandklasse
Blusstof
Inhoud
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!